FC Barcelona

Més que un club - Més que un web

tegnap. Sok tippmix úszhatott el tegnap a Bajnokok Ligája visszavágóján, ugyanis 0-2-es hátrányból a Barcelona 4-2 összesítésben legyőzte az AC Milan-t. a Barca egy elég nagy "gödörbe esett"... bár én soha nem tartottam nagy gödörnek ezt a hullámvölgyet, ugyanis mindenkinek vannak rossz hetei, most nekik is kijutott.. Kicsit féltem a tegnap esti meccstől, úgy álltam hozzá, hogy a szívem vágyott a győzelemre, de az agyam biztos volt benne, hogy 12-én búcsúzik a csapat a BL-ből.. De szerencsére nem így lett. :) Hoztam pár idézetet a FACEBOOK-ról : 


,,Feltámadás, egy ugrással kint a gödörből, az akarat diadala… soroljam még? Nem kell. 
Barca-Milan 4-0!!

A történet folytatódik…

Ha folytatni akarnám a beharangozó stílusát és hangulatát, akkor azt írnám, a „gonosz” Milan Birodalom elbukott, Darth Allegri-ről pedig kiderült hogy Lionel Messi apja… de nem folytatom, elég volt a filmek világából, mert ez már a valóság, ahol a csapatunk hittel és akarattal, vert helyzetből, a szezon legjobb játékával, csodálatos közönsége előtt „négy vállra” fektette az előzetes BL statisztikák alapján 80% eséllyel bíró AC Milan gárdáját. Milánó piros-fekete fele ma este valószínűleg zokogva fog hálóhelyére vonulni, a kék-fekete körzetek lakóit nem részletezem. De valójában nincs ezzel baj, hiszen ez egy ilyen világ. Ám mi ne törődjünk mással mint azzal, hogy a gránátvörös-kékek ma bizony ünnepelni fognak szerte a Földön, mert sikerült az, ami ennek a csapatnak eddig még nem, a nagy fordítás, a nagy visszatérés, egy szenzációs, mindent elsöprő comeback. Ma este visszavágtunk a házunk táján (is) mindenkinek, a kétkedőknek, a korszakváltóknak, a kesergőknek, a vészmadaraknak, na és persze a Milannak a három héttel ezelőtti 2-0-ért, ezeken felül pedig én – az eredményre tekintve - azt gondolom egy szösszenetnyit talán a 94-es 4-0-ért is. Lehet ezzel vitatkozni, de a szívem mélyén én ezt érzem. 

Bevallom őszintén, hogy három hete, gránátvörös-kék szívemre és az előzetes oddsokra „hivatkozva” az odavágó meccs elemzésének frappánsan megelőlegeztem a „Síró San Siro” címet – gondolva arra hogy a továbbjutást már ott eldöntjük -, ám az események akkor két méretes pofont mértek piruló archúsomra. Most azonban azt gondolom, hogy a San Siro közönsége a következő hazai mérkőzésen - a „kötelező” taps ellenére - magában igenis zokogni fog a kiesés miatt, mert meg vagyok róla győződve hogy nem ezt a Milant várták az este. Szerintem egyszerűen rossz volt Allegri taktikája, a felállás „túl bátor” volt, a játékosok pedig valószínűleg sokkot kaptak a szervezettségünktől, a korai góltól, illetve a hangorkántól, aminek hatására láthatóan megzavarodtak, így egy csapat maradt a pályán, az pedig a Barca volt. 

Mi viszont vigadjunk culék!! Van rá okunk, hiszen megtörtént a „csoda”! A történetünk nem ért véget, a pénteki sorsoláson mi is tovább izgulhatunk a legnemesebb sorozatban. De jó is ezt kimondani! Számomra ez a meccs etalon lesz amíg világ a világ, és egy szintre kúszott az Andrés Iniesta nevével fémjelzett 2009-es Chelsea elleni elődöntő visszavágójával. Nem szégyellem, ez a két meccs az, amit eddig megkönnyeztem életemben. Csodálatos este. Nincsenek rá szavak, nem lehetnek kifogások senki részéről, senki irányába. 

A gólokról mit lehet mondani? Messi első gólja azt hiszem a tökéletességet súrolta mind térben mind időben, a másodikat ahhoz képest pusztán„szimpla rutingólnak” nevezném. „El Guaje” sajnos eltűnt az egész meccsen mint Messi a San Siroban, azzal a nem csekély különbséggel, hogy egy mértani pontosságú balossal azért továbblőtte a Barcát. Jordi Alba lefújás közeli góljára, futóteljesítményére, és érkezésére az utolsó támadáskor nincsenek jelzők, posztján nálam az abszolút No.1!

A játékról: röviden, amit ma láttunk, tulajdonképpen azért szeretjük, imádjuk, csodáljuk a jelenlegi Barcát. Nincs ezen mit csűrni-csavarni, döbbenetes volt a dominanciánk, a lendületünk, a passzjátékunk, a hatékonyságunk, és mindezek megszórva Fortuna anyánk fűszerével, a szerencsével… mert kellett hozzá az is. Ha Niang lövése befelé pattan, akkor tényszerűen megérkezett volna a járatos Milan busz a kapu elé, aminek a vége ki tudja mi lett volna, ám nem így történt, imáink meghallgatásra találtak. 

Az egyénekről: nálam Jordi Alba, Alves, Busquets, és kiemelten Xavi, Iniesta és Leo Messi egyszerűen hibátlanul teljesített. Valdesnak nem nagyon volt dolga szerencsére, Villa a „gólján kívül” nem sokat mutatott, Pedritot igazából nem bántanám, de a mozgása ismét egy amfetamin származékot találó és el is fogyasztó kisegérhez hasonlított, Mascherano-n majdnem „elment a meccs”, Piqué-t pedig többször is lerázták a rá kiszabott csatárok. A csereemberek közül csak Alexist említeném meg, akinek beállása ismét jót tett a csapatnak. Egy ilyen este persze kár lenne tovább szőrözni bármin is, hiszen a rövidtávú célunkat teljesítettük, a 8 között vagyunk. 

Kassai Viktorra - és segédeire - nem lehet egy szavunk sem, hiszen nem fújta el a meccset, nem akarta hogy róla szóljon egy ekkora derbi, és hála Istennek azért nem is volt egy bírói szemmel túlzottan nehéz mérkőzés. 

Folytatódjon tehát még egy kicsit az ünneplés, folyjon még a sör, én még nem fekszem le az biztos, hiszen a mai nap csodálatos volt, a holnap meg ki tudja milyen lesz. 

Nagy meccs volt, egy tiszteletre abszolút méltó nagy klub ellen, de még egyszer tehát: 
Barcelona-Milan 4-0!!!

Visca el Barca!!! 

/toco/ / FC Barcelona Hungarian Fan Club / " 

,,Vistoria Azarenka ( világranglista második női teniszező) a twitterén üzent:
Éljen a BARCA, éljen MESSI. Ő a király..most már mindenki csendben marad majd!"

,,Villa üzent a rajongóknak :

Nagyszerű játék volt. Most gondoljunk a következő fordulóra.
Köszönöm nektek a támogatást ."

"Az első lépés a győzelem felé,hogy akard a győzelmet!" - Thiago

„Ez a meccs meghatározza a szezonunkat.” - Messi 


,,Galliani a „szörnyeteg” Messi megtorpanásában bízik
Adriano Galliani, az AC Milan labdarúgócsapatának alelnöke szerint Lionel Messi egy „szörnyeteg”, aki elképesztő ütemben termeli a gólokat, ám reméli, hogy a Barcelona klasszisa kedden nem talál a hálóba. Mint ismert, az olasz együttes a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán kettő nullára legyőzte katalán riválisát, míg a visszavágót kedden rendezik a Camp Nouban." 

,,Kezdődött egy időszak anno, amikor Pep megalkotta a mostani játékrendszert. Elkezdtünk nyerni. Majd jöttek a próbálkozások, hogy mivel lehet minket megállítani. Rájöttek, hogy vételezni kell egy ótvaros nagy buszt, és berakni a kapu elé. Lehet mondani, hogy ez az ellenszer a tiki-taka-ra. Most annak az időszaknak kell következnie, amikor mi találunk ki valamit, hogy átmenjünk a buszon!

Kell egy BARCA TANK!"

___________________________________________________________

Messit már csak Raúl előzi meg a BL örök ranglistán!
Milannak lőtt duplájával már 58 gólnál tart Lionel Messi a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig megelőzte a hollandok legendáját, Ruud Van Nistelrooy-t is.

71 Raúl (Real Madrid)
58 Lionel Messi (Barcelona)
56 Ruud Van Nistelrooy (PSV, Manchester United, Real Madrid)
50 Thierry Henry (Monaco, Arsenal, Barcelona)
48 Andriy Shevchenko (Dinamo Kijev, Milan, Chelsea)
46 Filippo Inzaghi (Parma, Juventus, Milan)
46 Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid)

AC Milan kezdője : Abbiati - Abate Mexes Zapata Constant - Montolivo Ambrosini Flamini - Boateng Niang ElShaarawy

FC Barcelona kezsője : Valdes - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa

 

VIDEÓ a gólokról : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FAhoTdP0DPc

 2013. március 13. 18:30 Baranya megye, Szigetvár



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 24
Heti: 199
Havi: 1 806
Össz.: 424 428

Látogatottság növelés
Oldal: 2013/03/13 A Barca visszatér
FC Barcelona - © 2008 - 2024 - fcb-fanclub.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »