FC Barcelona

Més que un club - Més que un web

Szia! 

Olyan érzésem volt tegnap, mintha kitépték volna a szívemet. Olyan, mintha valaki, vagy valami ráült volna, és bevallom, azóta is szorongat ez az érzés. Olyan, mint amikor meghal valakink. 
Tudom, hogy nem adhatjuk fel, és szurkolnunk kell a csapatunknak hazai pályán, és legalább a lelátón ülőknek kell jobbnak lenniük a bajoroknál, de nekem bevallom, nincs erőm szurkolni. Borzasztóan szomorú vagyok. Nem hibáztatok senkit, persze. Mondhatnám, dühöngve hangoztathatnám, hogy Messi semmit nem csinált, hogy sétálgatott a pályán, de nem csak az ő hibája. Hogy Kassai nem jól vezette a meccset, mert lehet, hogy volt néhány igazságtalanság, de nem ez volt a döntő ok. Igaz, hogy Bartra, -ahogy Jordi Alba is- élete első Bajnokok Ligája elődöntőjét játszotta, és sokan gondolták, hogy talán nem kellett volna a kezdőbe, de ha soha nem próbálhatja ki magát, honnan fog fejlődni??! Bármily fájdalmas, és undorító leírni, de a Barcelona egy gyenge csapatot mutatott fel tegnap, ahhoz képest, hogy a Bayern München mire volt képes. Most amit tehetünk csak az, hogy gratulálunk nekik. Tényleg. 
Ismét a Facebookról gyűjtöttem össze dolgokat, hogy ki hogy vélekedik a meccsről: 

,,Kölcsön kenyér visszajár… immáron műhold távolságban a Wembleytől.

Bajor csődör – Katalán „bika” 4-0

Először is azzal kezdeném, hogy gratulálok a Bayern München-nek, megérdemelték a győzelmet, egyértelműen jobban játszottak ezen az estén, a sikerük jogosságához tehát nem férhet kétség. 
Most pedig gyorsan ránk térve férfias leszek és vulgáris, úgyhogy előre is elnézést minden erre érzékeny szurkolótársamtól és társnőmtől, az történt ugyanis ma este, hogy elmentünk f*sz nélkül ba**ni Münchenbe. Ennyi történt. 

Mondanom sem kell hitem és szeretetem maximális illetve töretlen a Barca irányába, de igazából se füle se farka nem volt a játékunknak az első bekapott gól után, így a bajorok úgy nyomtak agyon minket, mint az alumíniumgyárban az ipari prés a nyersanyagot… de még csak nem is ez lett volna a legfőbb baj hanem az, hogy fogtuk magunkat és befeküdtünk ebbe a présbe önszántunkból. 

Lehet Kassai Viktorozni', én is azt mondom hogy a négyből két találat abszolút jogtalan, de ha ezt mondom akkor visszakézből azonnal megkapom hogy volt két vétlen kezezésünk a tizenhatoson belül… Tényleg volt, és ugyanannak a Kassai Viktornak ugyanúgy néma maradt a sípja. Egy dolog azonban biztossá vált számomra, mégpedig hogy a plusz két bírói segédre annyi szükség van egy meccsen, mint Sylvester Stallonénak egy újabb botox kezelésre. Semmi. Állhatna a helyükön két madárijesztő is, kb. annyira segítik a játékvezető munkáját. 

Nehéz szavakba foglalni hogy mit érzek, most rakosgatom össze magam mint valami puzzle-t. Mert azért szét vagyok sajnos esve… Amikor a szakértők azt vetették fel hogy vajon eldől-e a kérdés már ezen az összecsapáson, akkor magamban az igen válasz esetén korántsem erre a variánsra gondoltam. Lefociztak bennünket, és ilyet én még nem tapasztaltam a Pep – Vilanova team-től. 

Érdekes egyébként, hogy a pulzusom nem ment úgy kb. 63 fölé a meccsen, talán csak egyszer, amikor Bartra Föld körüli pályára állította öt méterről a játékszert. Pontosan ennyire voltunk veszélyesek a német kapura. Pedig de kellett volna az az egy icike-picike gólocska nekünk ott 3-0-nál… Ehelyett jött egy szabályos negyedik. 

Két dolgot tudni lehetett, az egyik hogy a Bayern bomba formában van, a másik pedig hogy ha a PSG elleni hazai, illetve a hétvégi bajnoki formánkat hozzuk, akkor baj lesz. Hát baj lett, mert pontosan azt hoztuk. De említhetném a márciusi Milan elleni meccs összképét is, amit sajnos tökéletesen lekopíroztunk, azzal a különbséggel, hogy ez a Bayern válaszként nem két gólra volt képes hanem már négyre. 

Nem emlékszem arra hogy mikor kaptunk ki ennyire simán – talán 94-ben a BL döntőben a Milantól - , vagy hogy mikor kaptunk négy gólt bárkitől a relatív közelmúltban. Most már tudjuk mit éreztek a müncheni játékosok négy éve… Én bevallom, jelenleg kifejezetten rosszul érzem magam, a szám is lefelé görbül elég ívesen, viszont ideges egy cseppet sem vagyok, mert nem érdemeltünk semmit ezen az estén. 

Azt azért szívesen megkérdezném Tito-tól, hogy egy ilyen kényesnek nevezhető szituációban miért várt eddig a cserével, és egyáltalán miért kizárólag egyetlen egy ember érkezett, de erre valószínűleg soha nem fogom megkapni a választ, és egyébként azt hiszem már teljesen lényegtelen is. 

De már előre látom a következő mondatokat a holnapi újságokban: „Messi eltűnt”, „Messit levették a Bayern védői a pályáról”, ám korántsem ez történt. Sajnos a sérüléséből ma visszatérő Leo-t nem kellett levenni a pályáról, mert ő ezen a meccsen tulajdonképpen az öltözőben hagyta a cipőjét… Ma nem a minden védő által rettegve említett „Bolha” volt a pályán, de aki culéként rá egy rossz szót vagy negatív jelzőt használ, az menjen be egy nyilvános toalettbe, és határozott mozdulattal húzza meg maga fölött a zsinórt. Az egész támadójátékunk egy csőd volt, egyszerűen nulla, „alexisestül”, „pedrostul”, mindenestül. Szerintem Pedrito védekező mezőnymunkája ma több szót érdemelt mint az amiért eredetileg a pályán volt. 

Mi leszek, vészmadár vagy realista ha azt mondom hogy vége az idei BL szezonnak számunkra. A győzelemben hiszek továbbra is, de a győzelem és a Wembley most két teljesen különböző dolgot jelent. Most olyan távolinak tűnik a szentély, mint még soha, Jordi Alba nélkül pedig végképp. 
Meg lehet csinálni kétszer a csodát? Őszinte leszek, nem tudom, nem hiszem. 

De természetesen maradok továbbra is culé töretlenül. Bolond az aki azt hitte ez nem következik be egyszer. 

Visca el Barca!''

,,Beszélhetünk naphosszat Kassai gyenge teljesítményéről (persze valamennyit kell is), de nekünk úgy kellett volna játszani tegnap is, hogy a leendő bírói tévedések legalább egy része beleférjen. Mindig úgy kell játszani. De mivel Barca részről az eddig mindössze három BL meccsen szereplő 22 éves hátvéd Bartrának volt szinte kizárólag lehetősége a gólszerzésre, így ezt végiggondolva azt hiszem Kassai Viktorról, mint a tegnapi balsorsunkat okozó tényezőről csak másodsorban beszélhetünk. 

Le kell nyelni ezt a keserű pirulát, és tovább lépni. Volt már ennél sokkal rosszabb is, hiszen volt idő hogy csapatunk sem volt jóformán, nemhogy jó formánk. 

Visca el Barca!'' 

,,Kikaptunk egy kiváló csapattól, méghozzá nagyon, de ettől még semmi nem változott. 

Mert a Barca több mint egy klub, több mint egy meccs, az FC Barcelona egy életforma, egy szenvedély. 

Úgy gondolom a vak is látja, hogy vérfrissítésre mind taktika, mind játékosok terén egyszerűen szüksége van a csapatnak. Előbbi Tito Vilanova feladata lesz, utóbbi a vezetőségé, és azt hiszem e téren lesz a kevesebb probléma, hiszen a kontrasztos körvonalakat ezzel kapcsolatban már láthatjuk hónapok óta. A hátsó és az első szekciónk is egyértelmű erősítésre szorul. Nem futhatunk neki egy sorozatnak sem többet úgy, hogy ha döcög vagy kátyúba kerül a szekér akkor csak ránézünk Messire, és ő majd megmenti a meccset, megmenti a lelkünket. Persze megtette ő ezt nem egyszer nem kétszer, de mindig nem fogja, nem tudja. Ehhez egy ember kevés, még ha egy négyszeres aranylabdásról is van szó.

Mindemellett új játékosokra azért is szükség van, hogy ismét nagy lángon lobogjon a tűz a csapaton belül, ami valljuk be jelenleg csak valahol őrlángon pislákol, Jordi Albától eltekintve, de ő egy emberként szintén kevés az üdvösséghez. 

Egy biztos, feladni nem fogjuk a párharcot így sem, bár azt hiszem most már Rodolfó egyik mesteri bűvésztrükkjére lenne szükségünk ahhoz hogy beléphessünk a Wembley kapuján, de én bízom Tito-ban. Mert ha istenítettem őt ősszel a rekordszéria idején, akkor ezután is így fogok tenni. Pokoli a szituáció amiben vagyunk de meg kell próbálni a lehetetlent. 

Természetesen mint ahogy a képen is látható, Édesapámmal erre a mérkőzésre is felöltöztettük a mi kis "mini Nou Campunkat" és a visszavágón is ugyanígy fogunk tenni. 

Mert aki vereség után nem szurkol a csapatnak, az akkor se tegye amikor győzelmet aratunk. 

Visca el Barca!''


/toco/ / FC Barcelona Hungarian Fan Club (Hungarian Culés) / ''

Robben:"Legyőztük az utóbbi öt év uralkodóját!"

Xavi:"Fizikálisan megsemmisített minket a Bayern."

 

Bartra: "Nehéz nap ez.. 4:0-ra veszíteni nem könnyű, de előre kell néznünk és emelt fővel végezni ezzel a párharcban. A Milan ellen egyszer már lőttünk 4-et, miért ne sikerülne megint? 
Optimistának kell lennünk. Tartozunk annyival magunknak, hogy jól fejezzük be. 2 lehetőségem volt ma a gólszerzésre, ez nem normális, de nem mentek be. Folytatnunk kell a harcot."

Roura:"Nem Kassai miatt kaptunk ki"

Messi:"Megpróbáljuk megfordítani a párharcot"
"Össze kell szednünk magunkat - reagált Messi a müncheni találkozót követően. - Remélem sikerül a bajnokságot előbb befejeznünk és akkor csak a visszavágóra kell koncentrálnunk. Megpróbáljuk megfordítani a párharcot. A Bayern elképesztő fölényben volt fizikálisan. Nagyon sajnálom a történteket, de tovább kell lépnünk. Nem szabad csüggednünk, fel kell állnunk ebből a pofonból."

Pique: " Gyorsabbak és erősebbek voltak. Jobban játszottak, mint Mi és ezen a kedden fenomenálisak voltak. Meg kell nyernünk a visszavágót a Camp Nou - ban. Nem gondolom, hogy a játékvezetővel kéne foglalkoznunk. Jobbak voltak nálunk, ezért gratulálnunk kell nekik"

Dani Alves: "Megemelem a kalapom a Bayern tegnapi játéka előtt"

Bayern kezdője:
Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Alaba; Martínez, Schweinsteiger; Robben, Müller, Ribéry; Gomez

FC Barcelona: Valdes - Alves Bartra Pique Alba - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Alexis
Kispad: Pinto, Montoya, Abidal, Song, Thiago, Cesc, Villa

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 51
Heti: 166
Havi: 1 773
Össz.: 424 395

Látogatottság növelés
Oldal: 2013/04/24 Bayern München - FC Barcelona (4:0)
FC Barcelona - © 2008 - 2024 - fcb-fanclub.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »